ua en ru

У Волинській обл. затримали колишнього суддю на хабарі у 10 тис. гривень

У Волинській обл. затримали колишнього суддю на хабарі у 10 тис. гривень Фото: у Волинській обл. колишній суддя вимагав хабар за вплив на результат судового розгляду

Суддя вимагав від правопорушника хабар за вплив на чинного суддю цього ж суду

Слідчі прокуратури Волинської обл. спільно з оперативними співробітниками Управління захисту економіки в області департаменту захисту Національної економіки поліції України викрили колишнього голови одного з судів області, який отримав неправомірну вигоду в сумі 10 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської обл.

Згідно з повідомленням, колишній суддя вимагав від правопорушника хабар за вплив на чинного суддю цього ж суду, щоб останній прийняв позитивне рішення по справі про адміністративне правопорушення.

Зараз правоохоронці проводять першочергові слідчі дії та вирішують питання про оголошення юристу повідомлення про підозру у зловживанні впливом (кримінальний злочин, передбачене ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Як повідомлялося раніше, співробітники поліції Волинській області викрили у регіоні діяльність підпільного цеху по обробці бурштину.

Працівники обласного управління захисту економіки Нацполиции викрили діяльність підпільного цеху по обробці бурштину і встановили місця зберігання незаконно видобутого каменю. Бурштин, який проходив обробку підпільних "майстрів", в подальшому вивозився за межі нашої країни.

На підставі постанови суду поліцейські провели санкціоновані обшуки на території Луцька, де знаходився підпільний цех та складські приміщення. В цеху вилучили понад 300 кг необробленого і обробленого бурштину - сирцю різної фракції, 14 одиниць обладнання для обробки каменю, а також чорнові записи. В даний час тривають обшуки.

Нагадаємо, СБУ затримала на хабарі чиновника однієї з територіальних громад Хмельницької області.