ua en ru

У "Волиньгазі" розповіли про ремонт газових мереж

У "Волиньгазі" розповіли про ремонт газових мереж У "Волиньгазі" розповіли про ремонт газових мереж

"Волиньгаз" щодня виконує комплекс технічних робіт на газотранспортній системі

Для забезпечення газом у цілодобовому режимі 240 тисяч споживачів Волинської області, фахівці "Волиньгазу" щодня виконують комплекс технічних робіт на газотранспортній системі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби.

Зокрема, замінюють та ремонтують застарілі ділянки газових мереж та споруди на них, а також проводять постійні обстеження системи на витоки газу та перевіряють справність обладнання, яке регулює та підтримує тиск у мережі.

До споживачів області природний газ надходить майже по 8-ми тисячах кілометрів газових мереж. Для порівняння зазначається, що довжина автомобільних доріг в області – лише 6,2 тис. кілометрів в той час як недоліки автошляхів створюють лише незручності для мешканців, несправність газотранспортної системи може призвести до витоків газу та стати причиною серйозної аварії. Щоб не допустити до цього та забезпечити споживачам безперебійну доставку газу, фахівці компанії щодня перевіряють роботи на різних ділянках мережі, зазначили у прес-службі.

"Нажаль в останні роки, через наявний тариф, падіння обсягів споживання газу, до яких прив’язана тарифна виручка компанії, ми не в змозі повністю профінансувати роботи, передбачені Інвестиційною програмою компанії. Декілька років поспіль нам вдається її виконувати лише на 40-80% від запланованого. В той час, як для модернізації газотранспортної системи Волинської області потрібно щорічно інвестувати близько 120 мільйонів гривень упродовж хоча би п’яти років. Наразі ж газовій компанії вдається виділяти лише чверть цієї суми", - розповідає керуючий Луцьким відділенням ПАТ "Волиньгаз" Руслан Сахарчук.