ua en ru

"Волиньгаз" оприлюднив маршрути переміщення газу

"Волиньгаз" оприлюднив маршрути переміщення газу "Волиньгаз" оприлюднив маршрути переміщення газу

Також компанія буде оприлюднювати на сайті середньозважену вищу теплоту згорання газу

ПАТ "Волиньгаз" розробило та розмістило на офіційному сайті маршрути переміщення газу з однаковими фізико-хімічними показниками на території Волинської області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Розміщення таких маршрутів дозволить клієнтам компанії відслідковувати, якої калорійності паливо вони отримують та від якої газорозподільної станції до них надходить природний газ. Окремо, за кожним із маршрутів, компанія щомісяця буде оприлюднювати на офіційному сайті середньозважену вищу теплоту згорання газу, яка визначається з допомогою лабораторних досліджень.

"Калорійність газу на території Волинської області може коливатися від 8000 до 8200 ккал/куб. м. Це пов’язано з тим, що газ надходить із різних джерел: власного видобутку та імпортований, який має різну калорійність в межах вимог державного стандарту. Тепер, з допомогою оприлюднених маршрутів споживач зможе побачити динаміку її змін, а головне – мати повну та достовірну інформацію про якість природного газу, який надходить до того чи іншого населеного пункту", - розповідає директор технічний ПАТ "Волиньгаз" Сергій Галянт.

Дані про якість газу та його енергетична цінність в трьох одиницях виміру - годинах (кВт/год), гігакалоріях (Гкал) і мегаджоулях (МДж), будуть розміщуватися в платіжних документах споживачів.