ua en ru

Volkswagen вкладе 50,2 млрд євро у виробництво автомобілів в найближчі три роки

Німецький автомобільний концерн Volkswagen Group інвестує 50,2 млрд євро у виробництво автомобілів в найближчі три роки, говориться в повідомленні компанії. Таке рішення було прийнято на зустрічі ради директорів Volkswagen, де була оприлюднена інвестиційна політика компанії на 2013-2015 рр.

Більша частина інвестицій (а саме 39,2 млрд євро) буде вкладена в основні фонди і спрямована на модернізацію і розширення модельного ряду всіх автомобільних брендів, що випускаються Volkswagen. Інвестпрограма вперше торкнеться консолідованих брендів MAN і Porsche. Зокрема, планується випуск нові моделі позашляховика Porsche Macan.

Також кошти будуть спрямовані на збільшення потужностей існуючих заводів компанії, зокрема заводу Audi в Мексиці і заводу Porsche в Лейпцігу. Крім того, буде збільшено виробництво автоматичних коробок передач.
Дана інвестпрограма не торкнеться китайських спільних підприємств Volkswagen, які за аналогічний період вкладуть додаткові 9,8 млрд євро в збільшення виробничих потужностей і розробку нової продукції.

Volkswagen Group є одним з найбільших світових автовиробників. Компанія випускає автомобілі під брендами Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda. У 2009 р. Volkswagen купив 49% акцій компанії Porsсhe. За підсумками 2011 р. Volkswagen вийшов на друге місце в світі за продажами автомобілів, поступаючись лише американській General Motors.

Читайте також: Volkswagen на 51% збільшив прибуток за 9 місяців