ua en ru

Volkswagen зізнався у махінаціях на європейському ринку

Volkswagen зізнався у махінаціях на європейському ринку Фото: Volkswagen

Концерн визнав провину

Німецький автомобільний концерн Volkswagen визнав, що займався маніпуляціями з показниками шкідливих викидів машин не тільки на американському, але й на європейському ринку. Про це повідомляє Російська служба BBC.

Міністр транспорту Німеччини Александер Добріндт заявив, що концерн визнав провину і висловив готовність до співпраці з владою на час розслідування.

Кількість машин, на які концерн імовірно встановив пристрій, що понижує обсяг шкідливих викидів в атмосферу, оцінюється в 11 млн. При цьому поки не відомо, скільки з них знаходиться в Європі.

Міністр також пообіцяв провести нові тести. За словами Добріндта, тепер експертизи будуть проводитися не в лабораторіях, а прямо на дорозі, що суттєво утруднить шахрайство.

Він також додав, що вибірковим тестам піддана не тільки продукція Volkswagen, але і машини, виготовлені іншими німецькими автовиробниками.

Американське агентство з охорони навколишнього середовища раніше виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопі включає спеціальні фільтри, а при звичайній експлуатації вимикає їх.

Нагадаємо, акції автоконцерну Volkswagen зросли на 4,6%.