ua en ru

Volkswagen отримав контроль над MAN

Німецький автоконцерн Volkswagen (VW) взяв під контроль компанію-виробника вантажівок MAN. Частка VW в мюнхенському концерні відтепер становить 55,9%. Глава Volkswagen Мартін Вінтеркорн (Martin Winterkorn) у понеділок, 4 липня, заявив, що він "більш ніж задоволений" цим результатом. За його словами, VW тепер сподівається отримати в картельній відомстві дозвіл на створення разом зі шведською донькою Scania альянсу з виробництва вантажівок, передає Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.

Нещодавно VW довів свою частку в MAN до 30 відсотків і тому був зобов'язаний зробити іншим співвласникам пропозицію про обов'язковий викуп акцій, однак пропозиція 95 євро за голос спочатку не викликала в акціонерів особливого ентузіазму, нагадує агентство Reuters.

Сам VW спочатку також планував довести свою частку в MAN лише до 35-40 відсотків, оскільки такий пакет зазвичай і так гарантує більшість голосів на головних зборах акціонерів, відвідуваність яких зазвичай не особливо висока. Однак потім курс акцій MAN знизився, і пропозиція VW несподівано стало дуже привабливим.