ua en ru

Volkswagen планує провести повну реорганізацію своєї структури

Найбільший в Європі автомобілебудівник Volkswagen планує провести повну реорганізацію своєї структури. "У найближчі роки ми повністю реформуємо концерн - як в економічному, так і в екологічному плані: ми плануємо впровадження нових технологій і запуск нових моделей, завоювання нових ринків, будівництво нових фабрик і інвестиції в небувалих обсягах", - заявив глава концерну Мартін Вінтеркорн. За його словами, реформи пов'язані, насамперед, з сильною конкуренцією на світовому ринку.
Головними суперниками Volkswagen є Toyota, General Motors і Hyundai, відзначив він. Перш за все, тривогу в концерні викликають невизначені перспективи на ряді важливих ринках збуту. У зв'язку з можливим зниженням попиту глава Volkswagen побоюється, що концерн в боротьбі за покупців буде змушений піти на значне зниження цін, передає Deutsche Welle.
2011 р. концерн завершив з рекордними показниками. Світові продажі марки VW зросли на 13,1% до 5,1 млн автомобілів. У 2010 р. ця цифра становила 4,5 млн. У 2012 р. Volkswagen планує збільшити цей показник до 8 млн, а, пізніше, до 2018 р. - до 10 млн. До цього моменту німецький виробник має намір стати найбільшим автомобілебудівником у світі.
Загальні продажі всіх марок концерну в 2011 р. склали 12,8 млн автомобілів.