ua en ru

Волкер і Сурков обговорили розміщення миротворців ООН на Донбасі

Волкер і Сурков обговорили розміщення миротворців ООН на Донбасі Фото: Курт Волкер (УНІАН)

Зустріч Волкера і Суркова відбулася вчора в Белграді

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер і помічник президента Російської Федерації Владислав Сурков на зустрічі в Белграді обговорили розміщення миротворців ООН на Донбасі. Про це після зустрічі розповів Сурков, повідомляє ТАСС.

"Детально обговорили російську ініціативу щодо розгортання сил ООН в Україні. Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу - двадцять дев'ять абзаців. Три з них наша делегація визнала прийнятними. Небагато, звичайно. Але все-таки три не нуль. Краще, ніж нуль", - заявив Сурков.

Крім того, на сайті посольства США в Росії повідомляється, що в ході зустрічі відбулося всебічне обговорення поточного стану справ у дипломатичній сфері стосовно зусиль з припинення війни на Донбасі.

"Незважаючи на те, що Сполучені Штати і Росія мають різні концепції про шляхи досягнення миру, спільна робота в цьому напрямку буде продовжена. Згідно з мінськими угодами існувала необхідність поєднувати політичні заходи з заходами у сфері безпеки. Обидві сторони проаналізують думки, висловлені в ході зустрічі, і обдумают подальші шляхи вирішення цього завдання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Волкер на зустрічі з Сурковим підніме питання звільнення заручників.