ua en ru

Військовий конфлікт з КНДР буде катастрофічним, - Міноборони США

Військовий конфлікт з КНДР буде катастрофічним, - Міноборони США Фото: міністр оборони США Джеймс Меттіс розповів про наслідки військової агресії КНДР

Північна Корея несе пряму загрозу для США

Військовий конфлікт Північної Кореї з державами, які її оточують, може мати дуже серйозні наслідки. Про це заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс в інтерв'ю CBS News.

"Конфлікт в Північній Кореї, був би, мабуть, найгіршим з видів бойових дій в життя більшості людей", - сказав він.

За його словами, режим Північної Кореї має сотні артилерійських гармат і ракетних установок, які можуть дістати до столиці Південної Кореї Сеула, яка є одним з найбільш населених у світі.

"Але суть в тому, що це буде катастрофічна війна, якщо це перетворитися в бій, коли ми не в змозі будемо вирішити цю ситуацію дипломатичним шляхом", - зазначив Меттіс.

Також міністр оборони Сполучених Штатів Америки підкреслив, що крім загрози для сусідів КНДР, - Японії, Китаю і Росії, - Північна Корея несе "пряму загрозу" для США.

Він висловив надію, що ситуацію вдасться вирішити дипломатичним шляхом.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе засудив останній запуск ракети Північної Кореї і пообіцяв дії разом з іншими країнами для стримування повторних провокацій Пхеньяна.

"Як ми домовилися на недавньому саміті G7, питання Північної Кореї є одним з головних пріоритетів для міжнародного співтовариства", - сказав Абе під час виступу на телебаченні.

За його словами, Японія буде співпрацювати зі Сполученими Штатами Америки длядля стримування Північної Кореї.

Прем'єр-міністр Японії також повідомив, що Японія зробить все можливе, щоб захистити своїх людей, і також буде тісно співпрацювати з Південною Кореєю та іншими країнами.

Нагадаємо, КНДР запустила ракету у бік Японії.