ua en ru

Військові навчальні заклади почали набір серед поранених бійців АТО, - Гелетей

Українські військові навчальні заклади почали набір слухачів серед військовослужбовців, поранених в ході антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

Українські військові навчальні заклади почали набір слухачів серед військовослужбовців, поранених в ході антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це у своєму Facebook написав міністр оборони України Валерій Гелетей.

"За моїм дорученням військові навчальні заклади розпочали набір слухачів із загалу військовослужбовців, які в ході АТО отримали поранення, несумісні з подальшим проходженням військової служби. Ці хлопці отримають освіту, яка дозволить їм у подальшому працювати на цивільних посадах у Міністерстві оборони та Збройних силах України. Охочі зможуть залишитися на науковій та викладацькій роботі у військових навчальних закладах", - повідомив Гелетей.

При цьому він наголосив, що також можливість навчатися та вдосконалювати свій фаховий рівень буде надана після завершення антитерористичної операції кожному з її учасників.

"Переконаний, що подібна практика не повинна обмежуватися лише колом військових навчальних закладів. Позаконкурсний набір повинен бути запроваджений у навчальних закладах МВС, СБУ та інших ВНЗ, які готують фахівців для усіх сфер державного управління", - додав міністр.