ua en ru

Військові РФ здійснюють моральний та фізичний тиск на українських прикордонників, - Держприкордонслужба

Військові РФ здійснюють моральний та фізичний тиск на українських прикордонників.

Військові РФ здійснюють моральний та фізичний тиск на українських прикордонників. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Поряд з блокуванням Азово-Чорноморського регіонального управління, Сімферопольського прикордонного загону, відділу прикордонної служби "Керч", Керченського та Севастопольського загонів морської охорони прикордонники продовжують нести службу в пункті пропуску "Крим" та аеропорту Сімферополя.

"Проте останнім часом значно збільшився тиск російських військових на прикордонників. Під час захоплень прикордонних підрозділів відбувається брутальне застосування фізичної сили, погроза зброєю та залякування. Фахівці російського спецназу намагаються здійснювати психологічний тиск на прикордонників та в ультимативній формі вимагають підпорядкуватися новому керівництву АР Крим. Вони активно ведуть спроби вербування персоналу, вимагають дані оперативних підрозділів та дані оперативних співробітників. Намагаються дізнатися конфіденційну інформацію про керівників структурних підрозділів. До всіх висуваються наполегливі пропозиції щодо співпраці та офіційного працевлаштування", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що особливо гостро захоплення підрозділів та тиск на військовослужбовців розпочалися після заяви голови ВР Криму Володимира Констянтинова про непоступливість прикордонників та активний спротив рішенням новопризначеної влади Криму.