ua en ru

Військові РФ на Донбасі все частіше хочуть звільнитися через повідомлень про втрати в Сирії, - розвідка

Військові РФ на Донбасі все частіше хочуть звільнитися через повідомлень про втрати в Сирії, - розвідка Фото: танки Збройних сил РФ під час армійських навчань (mil.ru)

Серед бажаючих звільнитися - військові РФ, які прибули на Донбас для "підготовки" до участі у боях у Сирії

Військовослужбовці Російської Федерації на Донбасі все частіше хочуть звільнитися через повідомлень про втрати в Сирії. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Як зазначається, інформація про загибель і поранення під час бойових дій у Сирії колишніх військовослужбовців РФ, які брали участь у бойових діях на Донбасі, суттєво вплинула на погіршення морально-психологічного стану особового складу підрозділів російських окупаційних військ на території України.

"Зросла кількість бажаючих достроково звільнитись з військової служби серед осіб, які спеціально прибули на окуповану територію України щоб отримати бойовий досвід і потім завербуватись для участі у бойових діях в Сирії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на окупованому Донбасі використовують житлові квартали для прикриття обстрілів позицій сил антитерористичної операції (АТО). Зокрема, бойовики застосовують тактику, коли дві і більше великокаліберні вогневі одиниці в’їхавши у населений пункт поблизу лінії розмежування наносять вогневий удар по позиціях сил АТО і відходять на безпечну відстань, піддаючи небезпеці цивільне населення.