ua en ru

Військові та переселенці не сплачуватимуть відсотки за користування пільговими кредитами, - Мінрегіон

Військові та переселенці не сплачуватимуть відсотки за користування пільговими кредитами, - Мінрегіон Фото: українські військові

Пільги будуть застосовуватися проведення АТО, а також з моменту призову під час мобілізації

Військовослужбовці та тимчасово переселені особи з зони АТО не сплачуватимуть відсотки за користування пільговими довгостроковими кредитами та пеню. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

"Уряд на засіданні у середу затвердив постанову "Про внесення змін до Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла", розроблену Мінрегіоном. Зокрема, постановою звільнено військовослужбовців, резервістів, військовозобов'язаних та осіб, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції або переселилися з неї, від оплати відсотків за користування пільговими довгостроковими кредитами, а також від сплати пені за прострочення платежів за такими кредитами на період проведення антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідні пільги застосовуватимуться до зазначених категорій громадян на період проведення антитерористичної операції, а також з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду, на час проходження військової служби.

Нагадаємо, Рада надала пільги добровольцям в зоні АТО.