ua en ru

Військові Латвії назвали інформаційною війною розміщення "Іскандерів" РФ біля кордону

Військові Латвії назвали інформаційною війною розміщення "Іскандерів" РФ біля кордону Фото: російські війська (mil.ru)

У Латвії сумніваються, що військова техніка біля кордонів несе серйозну небезпеку

Розміщення російської військової техніки, в тому числі оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" біля кордону Латвії, є інформаційною війною. Про це заявив командувач Національних збройних сил (НВС) Леонід Калниньш, передає Delfi.

Зокрема, за словами Калниньша, переміщення російської військової техніки біля Латвії та розміщення ракет "Іскандер" в Калінінградській області є інформаційною війною, а не серйозною загрозою безпеки Латвії.

У той же час міністр оборони Латвії Раймонд Бергманіс визнає, що дії Росії носять "тривожний характер", але, швидше за все, не є відповіддю на посилення оборони в Латвії.

"Наші кроки - це реакція на їхні дії, а не навпаки", - зазначив Бергманіс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Латвія закупить ізраїльські протитанкові системи на 108 млн євро. Системи Spike мають електрооптичні елементи четвертого і п'ятого покоління, що забезпечує високу точність наведення і здатність знищувати різну бронетехніку, у тому числі і бойові танки.

Раніше також повідомлялося, що Росія розгортає в Калінінградській області оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) "Іскандер" для постійного базування. Дальність дії ракет становить 500 кілометрів.