ua en ru

Військові кораблі Ізраїля попрямували назустріч судам з гуманітарною допомогою.

Військові кораблі Ізраїля вирушили назустріч семи судам з гуманітарною допомогою для сектора Газа, передає РБК з посиланням на Associated Press. В Ізраїлі вважають ідею доставити допомогу блокованому регіону провокацією та готові не допустити її, застосувавши силу.
Міністр закордонних справ Ізраїля Авігадор Ліберман заявив, що держава не допустить прибуття цих семи кораблів за допомогою "всякої ціни". За його словами, військові планують затримати кораблі та супроводити до ізраїльської території, де командам кораблів запропонують на вибір депортацію або арешт. Як зауважив політик, ізраїльські військові не хочуть застосовувати силу, але готові це зробити.
Нагадаємо, ввечері, 23 травня, сім кораблів з гуманітарною допомогою вирушили від узбережжя Кіпру до сектору Газа. Активісти організували акцію "Флотилія Свободи", яка повинна, привернути увагу світової спільноти до 8-річної блокади Ізраїлем сектора Газа.
Ізраїль відкидає подібні заяви, відзначаючи, що в секторі Газа сьогодні є більш ніж достатньо їжі, ліків і всього іншого, що необхідно для нормальної життєдіяльності, і що ніякої гуманітарної допомоги ця територія не потребує.