ua en ru

Військові Іраку ведуть переговори з курдами на тлі перемир'я

Військові Іраку ведуть переговори з курдами на тлі перемир'я Фото: іракські військові (twitter.com/defense_iraq)

Їхня мета - розмістити військових Іраку на кордоні Іракського Курдистану без застосування сили

Військові високого рангу - представники іракської армії та курдських загонів пешмерга - проводять 28 жовтня 2017 року переговори щодо відведення бійців пешмерга зі спірних територій на півночі Іраку. Про це повідомляє DW.

Як заявив речник глави іракського уряду Хайдера аль-Абаді, мета переговорів - розмістити іракських військових на кордоні Іракського Курдистану без застосування сили.

Зазначено, що ввечері 27 жовтня аль-Абаді розпорядився на 24 години призупинити всі військові операції проти курдів. Станом на другу половину дня суботи сторони дотримуються перемир'я. Ще в четвер сторони обмінювалися артилерійськими ударами на територіях, де розташовано чимало нафтових родовищ і пролягає нафтопровід, яким експортується нафта з Іракського Курдистану.

Представник курдів зазначив, що на проведенні переговорів наполягли США. Вашингтон підтримує як іракську армію, так і загони пешмерга в боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що армія Іраку та збройні формування курдів досягли угоди про перемир'я на півночі країни.