ua en ru

Військові інструктори з Канади прибудуть в Україну в середині серпня, - Яценюк

Військові інструктори з Канади прибудуть в Україну в середині серпня, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк відвідав українсько-американські навчання у Яворові

Військові інструктори з Канади прибудуть в Україну в середині серпня. Про це сьогодні під час візиту на Яворівський полігон, де проходять спільні українсько-американські навчання Fearless Guardian, повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає прес-служба "Народного фронту".

Глава уряду зазначив, що в середині серпня для проведення навчань в Україну прибудуть інструктори з Міністерства оборони Канади, а самі навчання почнуться у вересні. Інструктори з Великобританії вже приєдналися до Fearless Guardian.

"Очікуємо, що інші країни-члени ЄС також приєднаються до цієї значної місії, адже це місія з безпеки в Європі", - сказав Яценюк.

Він висловив подяку урядам США, Канади і Великобританії і окремим країнам-членам ЄС за те, що українському війську допомагають тренуватися "таким чином, щоб воно відповідало кращим натовським стандартам".

"Ми захищаємо Україну і ми захищаємо європейські кордони", - підкреслив Яценюк.

Він зазначив, що під час спілкування з військовими інструкторами із США, які тренують українських військових в рамках місії Fearless Guardian-2015, вони дуже позитивно оцінили рівень підготовки українських військовослужбовців.

Також, за словами Яценюка, інструктори з США "сказали, що вони теж багато чому вчаться у наших хлопців, особливо в тих, які вже були у зоні бойових дій".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада надішле в Україну 200 військових інструкторів на початку літа.