ua en ru

На військову службу весною цього року призвали понад 14 тисяч чоловік

На військову службу весною цього року призвали понад 14 тисяч чоловік Фото: призов в Україні

До Збройних Сил призвали 9 135 осіб, до Нацгвардії - 4 200

Під час весняного призову 2017 року на військову службу до Збройних Сил України та інших збройних формувань призвано понад 14 тисяч осіб. Про це, сьогодні, 30 травня, під час брифінгу повідомив начальник Головного управління персоналу - заступник начальника Генштабу генерал-лейтенант Артур Артеменко, передає сайт Міністерства оборони України.

"Завтра, 31 травня, призовні дільниці будуть закриті, тож призов в державі фактично завершено. До Збройних Сил України та інших військових формувань призвано 14 135 юнаків, яким виповнилося 20 років та які не досягли 27 років. Зокрема, до Збройних Сил України - 9 135 осіб, Національної гвардії України - 4 200 осіб, ще 800 осіб призвані до ДССТ (Державна спеціальна служба транспорту), - сказав Артеменко.

Він також повідомив, що під час призову пріоритет надається забезпеченню високих якісних характеристик призовників.

"У ході призовної компанії основний акцент робиться на ретельному вивченні особистих якостей призовників, їх ділових, морально-психологічних якостей, стану здоров’я, фізичного розвитку, освітній та спеціальній підготовці, сімейному стану тощо. При цьому слід зазначити, що військовослужбовці строкової військової служби до участі в АТО не залучаються", - додав начальник Головного управління персоналу ЗСУ.

Нагадаємо, Полторак підписав наказ про призов на військову службу офіцерів запасу. На військову службу можуть бути призвані особи віком до 43 років.