ua en ru

На військову службу за контрактом за 3 місяці прийнято 1006 жінок

На військову службу за контрактом за 3 місяці прийнято 1006 жінок Фото: жінки в лавах ЗСУ

Це майже на 40% більше, ніж за попередні три місяці

На військову службу за контрактом в Україні прийнято понад 1 тисячу жінок. Про це заявила народний депутат Ірина Фріз на форумі в Запоріжжі, повідомляє прес-служба БПП.

За словами депутата, Форум було присвячено досвіду реалізації гендерних ініціатив у місцевих та регіональних програмах.

Вона навела приклад реалізації гендерної ініціативи, зокрема з розширенням наказу №292 Міноборони, завдяки якому жінки отримали можливість обіймати ще додатково 63 військові посади в лавах Збройних Сил України.

"Серед них - як бойові, так і небойові посади: водій, інструктор, кулеметник, лаборант, мінометник, навідник, начальник пральні, перекладач, розвідник, стрілець-снайпер, гранатометник, командир бойової машини, командир відділення, старший пекар, стрілець-зенітник тощо", - розповіла Фріз.

"За інформацією Міністерства оборони, за неповні три місяці дії наказу №292 на військову службу за контрактом прийнято 1006 жінок. Це майже на 40% більше, ніж за попередні три місяці", - відзначила депутат.

Нагадаємо, за даними Міноборони, з початку 2016 року в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули 173 українські військові.