ua en ru

Військово-цивільні адміністрації в зоні АТО будуть діяти до місцевих виборів, - Порошенко

Військово-цивільні адміністрації в зоні АТО будуть діяти до місцевих виборів, - Порошенко

Військово-цивільні адміністрації в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) будуть діяти до місцевих виборів. Про це представникам фракцій коаліції Верховної Ради заявив Президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави української держави.

"Пропонується режим, коли до місцевих виборів будуть працювати військово-цивільні адміністрації у районах і містах, яким перейдуть всі повноваження місцевого самоврядування до обрання повноправних представницьких органів, які будуть діяти після виборів", - повідомив Порошенко.

За його словами, можуть бути призначені не тільки військові, а й цивільні люди, які мають господарський досвід і можуть відповідати за рішення безпеки і гуманітарні проблеми людей, які живуть на звільнених територіях.

Порошенко зазначив, що в багатьох містах, які сильно постраждали від постійних обстрілів, гуманітарна ситуація дуже складна.

Нагадаємо, раніше Рада національної безпеки і оборони України вирішила створити військово-цивільні адміністрації в зоні проведення антитерористичної операції, щоб забезпечити безпеку населення в цих районах.