ua en ru

Військова прокуратура порушила 62 справи за фактом дезертирства у ЗСУ

У 2014 р. військовою прокуратурою Центрального регіону України в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 62 злочинів за фактом дезертирства у Збройних силах України.

У 2014 р. військовою прокуратурою Центрального регіону України в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 62 злочинів за фактом дезертирства у Збройних силах України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"Найбільш поширеними військовими злочинами є: "непокора" (стаття 402 КК, максимальний термін покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років, за якої розпочато 21 кримінальне провадження), "самовільне залишення військової частини або місця служби" (стаття 407 КК України, максимальний термін покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років, за якої розпочато 143 кримінальних виробництва), "дезертирство" (стаття 408 КК України, максимальний термін покарання - позбавлення волі карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років, за якої розпочато 62 кримінальних виробництва), "викрадення, привласнення військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин" (стаття 410 КК України, максимальний термін покарання - позбавлення волі від десяти до п'ятнадцяти років, за якої розпочато 109 кримінальних виробництв), - йдеться в повідомленні.

Всього ж в 2014 р. військовою прокуратурою були порушені 413 справи за фактом військових злочинів.