ua en ru

Військова прокуратура назвала причини загибелі прикордонника у Львівській області

Військова прокуратура назвала причини загибелі прикордонника у Львівській області Фото: Військова прокуратура назвала причини загибелі прикордонника (vpzhr.gp.gov.ua)

36-річний прапорщик отримав поранення голови

Причиною загибелі прикордонника у Львівській області під час навчальних стрільб на полігоні стало детонування боєприпасу РПГ-7В. Про це повідомляє прес-служба Військовї прокуратури Західного регіону України.

Зазначається, що, за попередньою версією, 36-річний прапорщик, отримавши поранення голови, загинув близько 12.30 год. на території полігону навчального центру внаслідок детонування боєприпасу РПГ-7В.

У прокуратурі зазначають, що подія сталась у зв’язку із перевищенням службових повноважень керівником стрільб кінологічного навчального центру Держприкордонслужби.

"Керівник стрільб кінологічного навчального центру ДПС України, що в смт. Великі Мости на Львівщині, під час виконання навчальних стрільб, порушивши порядок та техніку безпеки під час їх проведення, перевищив службові повноваження, чим спричинив загибель військовослужбовця за контрактом", - йдеться у повідомленні.

Військова прокуратура назвала причини загибелі прикордонника у Львівській областіВійськова прокуратура назвала причини загибелі прикордонника у Львівській областіВійськова прокуратура назвала причини загибелі прикордонника у Львівській області

Фото: Військова прокуратура назвала причини загибелі прикордонника (vpzhr.gp.gov.ua)

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне управління Нацполіції України у Львівській області, а процесуальне керівництво - військова прокуратура гарнізону.

Нагадаємо, у четвер, 22 лютого, у Львівській області в ході навчальних стрільб загинув прикордонник.