ua en ru

Військова прокуратура має намір повернути Національній академії оборони землю у Києві

Військова прокуратура Центрального регіону оскаржує рішення Київської міської ради від 7 липня 2005 р. щодо передачі земельної ділянки у Солом'янському районі Києва площею 0,26 га АТ "Росичі" у довгострокову оренду на 10 років. Відповідний позов внесено до Окружного адміністративного суду м. Києва. Про це повідомляє прес-центр військової прокуратури Центрального регіону України.
Як йдеться у повідомленні, зазначена ділянка перебувала у державній власності і належала Національному університету оборони України.
Військовою прокуратурою встановлено, що своїм рішенням Київська міська рада порушила вимоги Земельного кодексу та інших нормативно-правових актів України. Відповідно до положення про національний заклад, затвердженого указом Президента України від 16 червня 1995 р., органам місцевого самоврядування рекомендовано не вилучати земельні ділянки із земель, наданих у користування національним закладам України.
Розгляд зазначеного позову військової прокуратури ЦРУ Окружний адміністративний суд м. Києва призначив на кінець лютого 2011 року.