ua en ru

Військова операція НАТО в Лівії практично завершена, - МЗС Франції

Військова операція НАТО в Лівії завершена, за винятком декількох перехідних заходів. Як передає Reuters, таку заяву зробив сьогодні глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Франції Ален Жюппе в радіоінтерв'ю місцевим ЗМІ.
За словами глави відомства, вся територія Лівії перебуває під контролем Перехідного національної ради (ПНС). Він також зазначив, що Франція надасть цій структурі будь-яку можливу допомогу."Ми віримо, що ПНС впорається з відповідальністю", - підкреслив Жюппе. Зазначимо, що ПНС планує залишатися при владі протягом 8 місяців, перш ніж в Лівії буде сформовано новий демократичний уряд.
Нагадаємо, колишній лівійський лідер Муаммар Каддафі, який правив країною більше 40 років і перебував у бігах з серпня 2011р., Був убитий 20 жовтня 2011 бійцями ПНС у своєму рідному місті Сірті, який залишався останнім форпостом вірних йому сил. На даний момент існує кілька версій ліквідації 69-річного полковника. Зокрема, за останніми даними, отриманим від лікаря, який оглядав тіло Каддафі, колишній президент країни загинув від кульового поранення в живіт. Управління Верховного комісара ООН з прав людини сьогодні зажадало провести розслідування обставин смерті екс-лідера Лівії. Офіційний представник ПНС у Франції Мансур Саїф аль-Наср заявив, що перехідний уряд країни створить для цього спеціальну комісію.