ua en ru

Водіїв попереджають про сніг та ожеледицю на наступному тижні

Водіїв попереджають про сніг та ожеледицю на наступному тижні Фото: мокрий сніг

За прогнозами синптиков з наступного тижня очікується різка зміна погодних умов

З наступного тижня синоптики прогнозують різку зміну погодних умов. Про це передає прес-служба департаменту превентивної діяльності Національної поліції України.

"28-29 грудня в Україні, починаючи з північних областей, відбудеться зниження температури повітря вночі та вдень 1-9 градусів морозу. Похолодання супроводжуватиметься опадами у вигляді мокрого снігу (28 грудня з дощем), налипання мокрого снігу, ожеледицею, посиленням північно-східного вітру, на дорогах утворюється ожеледиця", - йдеться в повідомленні.

За прогнозами Гідрометцентру 30-31 грудня очікується подальше похолодання: вночі до 8-14° морозу, місцями до 17° морозу, вдень до 4-10° морозу, на крайньому півдні та Закарпатті вночі до 6-12° морозу, вдень до 1-5° морозу. В Україні, крім західних областей, пройде невеликий сніг. А 1-3 січня утримається холодна без опадів погода.

Правоохоронці звертаються до учасників дорожнього руху з проханням неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. В умовах снігопаду або дощу необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки), з особливою обережністю рухатися по мостам та естакадах, відмовитися від ризикованих маневрувань.

Нагадаємо, завтра, 26 грудня, в Україні без опадів, температура вдень від +4 до +10.