ua en ru

Під час заворушень біля Вінницької ОДА постраждали 8 людей, - міліція

Під час заворушень біля Вінницької ОДА постраждали 8 людей, - міліція
Під час заворушень біля будівлі Вінницької облдержадміністрації постраждали семеро міліціонерів і громадський активіст.

Під час заворушень біля будівлі Вінницької облдержадміністрації постраждали семеро міліціонерів і громадський активіст. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у Вінницькій області.

"Під час позачергової сесії облради біля будівлі ОДА зібралося близько 600 мітингувальників, які висловили недовіру діючій владі, і почали штурмувати приміщення облради", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, охорону громадського порядку біля приміщення облдержадміністрації забезпечували понад 200 працівників міліції.

"Серед тих, хто забезпечував правопорядок під час проведення мітингу - бійці спецбатальйону "Вінниця". ... В їхній бік полетіли яйця, камені, вибухові пакети, активісти застосували сльозогінний газ. Під час протистояння семеро співробітників міліції були госпіталізовані з тілесними ушкодженнями та отруєнням сльозогінним газом. За допомогою до медиків звернувся й один з учасників мітингу", - повідомили в міліції.

Крім того, як повідомляється, активісти розбили вікна і закидали яйцями офіс, який знаходиться навпроти будівлі ОДА. Четверо правопорушників було доставлено до вінницький міськвідділ міліції. Після встановлення їх особистостей вони були відпущені.

Нагадаємо, у Вінниці вранці 6 грудня активісти влаштували штурм будівлі обласної ради.