ua en ru

ВО “Свобода” може реалізувати силовий сценарій в 223 виборчому окрузі, - експерт

Активісти ВО «Свобода» готові до силового сценарію в 223 виборчому окрузі (Шевченківський район, Київ), де балотується кандидат від цієї політичної партії Юрій Левченко. Масштабних провокацій варто очікувати після завершення голосування - о 20.00. Таку думку висловив політичний експерт Микола Волга.

««Свободівці» сповідують силові методи. Їм потрібна яскрава картинка для телеканалів, тому вони будуть реалізовувати силовий варіант виборів і влаштовувати провокації на виборчих дільницях», - сказав експерт.

За його словами цього вже є непрямі ознаки. Наприклад, мікроавтобуси з хлопцями сумнівного вигляду, які чергують біля виборчих дільниць.

Волго також підкреслив, що заради отримання бажаного результату активісти «Свободи» можуть використовувати протестуючих з Майдану Незалежності, тим самим наражаючи їх на небезпеку. «Вони будуть кричати, що відбувається - генеральна репетиція влади перед президентськими виборами. Хоча самі будуть організаторами відбувається», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 15 грудня, в Україні проходять довибори в п'яти проблемних округах. У 223 окрузі, на думку експертів , основними конкурентами є кандидат - самовисуванець Віктор Пилипишин і кандидат від ВО «Свободи» Юрій Левченко. Члени ВО «Свобода» розбили наметове містечко біля ОВК.