ua en ru

ВО "Майдан" обрало у президію ради Іллєнка, Соболєва, Пацкана, Лижичко і Щепитильникову

На сьогоднішньому засіданні ради ВО "Майдан" було прийнято рішення відмовитися від інституту співголів, а також обрано 5 із 7 членів президії ВО "Майдан". Про це на брифінгу заявив член ради ВО "Майдан" Ігор Жданов, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли рішення і відмовилися від інституту співголів, який був запропонований, і обрали президію ради "Майдан", 5 з 7 осіб, у складі: Андрій Іллєнко, Сергій Соболєв, Валерій Пацкан, Руслана Лижичко та Єлизавета Щепитильникова.

Ще два члена президії ради "Майдан" від громадських організацій і від, умовно кажучи, моральних авторитетів ми, за отримання пропозицій, оберемо на наступному засіданні нашого ради. Координатором президії на місяць ...обрано Руслана Лижичко " - сказав Жданов.

Він також зазначив, що координатори у відповідності з прийнятим рішенням будуть змінюватися щомісяця. Саме підписи координаторів, за словами Жданова і будуть ставиться під відповідальними документами. Крім того, за його словами, на засіданні були створені 8 комісій, які будуть координувати роботу ради.

"Це програмна комісія, зовнішньополітична та комісія з питань євроінтеграції, творча комісія, комісія з питань молоді і студентів, інформаційна комісія, мобілізаційна комісія і комісія по роботі з регіонами, а також комісія по роботі з громадськими організаціями і профспілками і комісія з питань правозахисту", - сказав Жданов.

Ще до складу ради "Майдан" прийнятий музикант Фома з "Мандри" і голова незалежної профспілки гірників Михайло Валинець.