ua en ru

У Львівській області під час першої черги мобілізації планують призвати 3 тис. військовозобов'язаних

У Львівській області під час першої черги мобілізації планують призвати 3 тис. військовозобов'язаних

Під час першої черги четвертої хвилі мобілізації у Львівській області планують мобілізувати приблизно 3 тис. військовозобов'язаних чоловіків і жінок віком від 20 до 60 років. Про це 20 січня під час брифінгу з питань проведення мобілізації у Львові розповів т.в.о. начальника відділу обліково-мобілізаційної роботи Львівського обласного військкомату Роман Хардель.

Скільки загалом військовослужбовців зі Львівщини планують призвати за четверту хвилю мобілізації він не повідомив, зазначивши, що не володіє такими даними.

За його словами, мобілізовані спочатку проходитимуть 30-денну військову підготовку у навчальних центрах. Така підготовка проводитиметься в тому числі й за межами Львівської області.

"Усі 100% військовослужбовців будуть забезпечені бронежилетами, зброєю, військовою формою та термобілизною", - розповів Хардель.

Насамперед мобілізовуватимуть чоловіків та жінок, які уже мають військово-облікові спеціальності (ВОС) навідників гармат, танків, командирів гармат.

Він також зазначив, що минулого року під час трьох хвиль часткової мобілізації зі Львівської області призвали 7200 військовослужбовців.

Нагадаємо, у вівторок, 20 січня, відповідно до указу президента, в Україні розпочалась перша черга четвертої хвилі мобілізації, яка триватиме 90 днів. Четверта хвиля мобілізації проводитиметься упродовж 210 календарних днів та матиме три черги. Під час першої черги в Україні планується призвати 50 тис. осіб.