ua en ru

У Львівській обл. прокуратура розслідує погрози на адресу слідчого, який веде справу щодо мітингу у Львові

У Львівській області вчора, 12 грудня 2013 р., прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом погрози та насильства щодо слідчого прокуратури Львівської області, який розслідує погрози на адресу слідчого, який веде справу за фактом опозиційного мітингу у Львові 8 грудня 2013 р. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області

У прокуратурі зазначають, що 12 грудня невідома особа неодноразово вчинила погрозу вбивством та насильством щодо старшого слідчого слідчого відділу прокуратури Львівської області, у зв'язку із виконанням ним службових обов'язків.

Зокрема, відповідні погрози було надіслано у вигляді SMS-повідомлень на особистий номер працівника прокуратури, а також опубліковано на сторінці слідчого в соціальній мережі "ВКонтакті".

Того ж дня прокуратура розпочала кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.345 КК України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Проведення досудового розслідування доручено СУ ГУ МВС України у Львівській області. Хід розслідування прокуратурою області взято на контроль.

Водночас у прокуратурі зазначать, що згаданий слідчий прокуратури проводить досудове розслідування кримінального провадження, порушеного 8 грудня 2013 р. за ч.2 ст.161 КК України за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі, приниження національної честі та гідності, а також непряме обмеження прав громадян за ознаками політичних переконань.