ua en ru

У Львові створено організацію для допомоги військовим у зоні АТО і їх родичам

У Львові створено громадську організацію "Матері мобілізованих" для надання консультацій родичам мобілізованих і самим військовослужбовцям, а також для надання психологічної та юридичної допомоги. Про це повідомила ініціатор створення організації Лідія Котеляк.

За її словами, об'єднання також займається координацією спільних дій родичів учасників АТО і органів влади.

Котеляк наголосила, що зараз багато матерів перебувають у глухому куті, оскільки не знають куди їм звертатися, щоб допомогти синам, які поранені або потрапили в полон.

"Завдання організації "Матері мобілізованих" проста і абсолютно зрозуміла. Щоб наші діти, військовослужбовці, які перебувають у зоні АТО, захищаючи кордони нашої держави, повернулися додому живими і неушкодженими. А ще - з перемогою, щоб вони пишалися нами так само, як ми ними тут", - підкреслила ініціатор руху "Матері мобілізованих".

Відзначається, що в колл-центрі організації працюють фахівці з різних областей. Вони надають родичам військовослужбовців кваліфіковану психологічну та юридичну допомогу

"Ми допомагаємо сім'ям і самим мобілізованим хлопцям, розвантажуючи матерів, відволікаючи їх від сумних думок доброю порадою, мудрим словом, оптимістичним настроєм. Ми піднімаємо їм дух, тому що вони повинні бути сильними. Це надійний тил наших дітей. Їм буде легше на фронті, коли вони будуть знати, що матері їх сильні", - розповідає координатор Оксана Патрік, син якої служить в Нацгвардії.

Гаряча лінія центру "Матері мобілізованих" працює цілодобово і приймає дзвінки з усієї України.

Крім моральної та юридичної підтримки сімей учасників АТО, організація допомагає військовою амуніцією.