ua en ru

У Франції явка виборців на президентських виборах перевищила прогнози

У Франції явка виборців на президентських виборах виявилася вищою, ніж очікувалося, передає радіо "Свобода". До середини дня проголосували понад 28% виборців, і в багатьох ділянках утворилися великі черги. А за даними останніх опитувань, явка очікувалася набагато нижче звичайного - близько 25% виборців заявили, що не мають наміру брати участь в голосуванні.

Згідно з результатами соціологічних опитувань, два головних суперника - чинний президент Ніколя Саркозі та кандидат від соціалістичної партії Франсуа Олланд можуть розраховувати приблизно на 26-28% голосів у першому турі, з незначною перевагою на користь Олланд.

У першому раунді виборів глави держави у Франції беруть участь 10 кандидатів. Крім діючого глави держави Ніколя Саркозі і його основного суперника Франсуа Олланда в гонці також беруть участь лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен, кандидат від "Лівого фронту" Жан-Люк Меланшон, голова "Демократичного руху" Франсуа Байру, лідер партії "Європа Екологія - Зелені" Єва Жолі, голова партії "Вставай, Республіка" Ніколя Дюпон-Еньян, лідер вкрай лівої "Нової антикапіталістичної партії" Філіп Путу, голова троцькістської комуністичної партії "Робоча боротьба" Наталі Арто і засновник партії "Солідарність і прогрес" Жак Шемінад.