ua en ru

У Франції прокурор рекомендував закрити справу проти Саркозі

У Франції прокурор, який розслідує справу про незаконне фінансування президентської передвиборної кампанії Ніколя Саркозі в 2007 р., рекомендував офіційно припинити слідство проти екс-Президента за відсутністю доказів, передає ВВС.

Саркозі підозрюється в тому, що в 2007 р. він неофіційно отримував тисячі євро пожертвувань від старезної спадкоємиці косметичної імперії L'Oreal Ліліан Бетанкур. Офіційне розслідування почалося в березня 2013 р.

Прокурор м. Бордо рекомендує припинити слідство стосовно самого Саркозі і ще семи людей, включаючи колишнього міністра фінансів в уряді Саркозі, але в той же час вважає, що розслідування діяльності ще шести осіб, які у справі, слід продовжити.

До кінця липня 2013 р. три магістратських судді, в чиєму веденні знаходиться справа Саркозі, повинні вирішити, підтримати думку прокурора чи ні. Екс-президент відкидає всі звинувачення.

Раніше Саркозі дав зрозуміти, що може знову спробувати балотуватися в президенти Франції в 2017 р. Вихід нинішнього розслідування багато в чому визначить, чи зможе він повернутися у велику політику.