ua en ru

Впровадити швидкісний залізничний рух в Україні планується з 20 травня, - Колесніков

Впровадити швидкісний залізничний рух в Україні планується вже з 20 травня. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури України Борис Колесніков в інтерв'ю британським журналістам під час відвідин ними стадіону "Донбас Арена", передає прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Це сполучення не таке швидкісне, як поїзди, які йдуть з Лондона до Парижу. Тим не менш, наші поїзди рухатимуться зі швидкістю 160-180 км/год., що змусить вболівальників, у тому числі англійських, подивитися на Україну по-новому. Це дуже великий плюс для розвитку країни", - наголосив віце-прем'єр-міністр України.

За словам Колеснікова, головне досягнення українців у рамках підготовки до Євро-2012 - будівництво чотирьох нових аеропортів та швидкісний залізничний рух.

Як зазначив міністр інфраструктури України, об'єкти, які готувалися до Євро-2012, мають неабияку економічну та соціальну значимість. За словами Колеснікова, якісна транспортна інфраструктура, зокрема, сучасні міжнародні аеропорти - запорука надходження іноземних інвестицій до України, а відтак це податки, поповнення бюджету, тобто ті кошти, які спрямовуватимуться на соціальну сферу (лікарні, школи тощо).

Нагадаємо, раніше перший заступник гендиректора "Укрзалізниці" Микола Сергієнко заявляв, що до 15 травня поїзди Škoda Holding повинні повезти своїх перших пасажирів.