ua en ru

Після впровадження медичної реформи лікарі будуть отримувати від 10 до 23 тисяч гривень, - нардеп

Після впровадження медичної реформи лікарі будуть отримувати від 10 до 23 тисяч гривень, - нардеп Фото: після впровадження медичної реформи лікарі будуть отримувати від 10 до 23 тисяч гривень

Після введення реформи, фінансування одного пацієнта буде становити близько 110 доларів

Після впровадження медичної реформи заробітна плата лікарів в Україні складе від 10 до 23 тисяч гривень. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками засідання Національної ради реформ заявив нардеп, заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Березники, передає кореспондент РБК-Україна.

"Запропонована реформа дозволить працівникам медицини отримувати мінімум від 10 тисяч гривень до іноді понад 23 тисячі гривень заробітної плати або доходу в місяць. Ми вводимо поняття, лікар може стати суб'єктом підприємницької діяльності, відповідно він отримає найнижчу ставку податку, так званий єдиний податок ", - заявив Березники.

За його словами, такий підхід забезпечить поліпшення рівня медичних послуг, адже лікарі будуть зацікавлені в пошуку пацієнтів. Після введення реформи фінансування одного пацієнта з державного бюджету буде складати близько 110 доларів США, а через 5 років досягне 220 доларів.

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді були зареєстровані проекти законів, що передбачають зміни в системі фінансування медицини, які повинні бути внесені до порядку денного парламенту у вівторок, 5 червня.