ua en ru

Впровадження податку на землю і нерухомість зменшить інвестиції в ці активи на 2-3 млрд дол., - О.Савченко

Введення податку на землю і нерухомість в 2011 році приведе до зменшення як внутрішніх, так і зовнішніх інвестицій в ці активи на 2-3 мільярди доларів. Про це заявив в статті для «Дзеркала тижня» екс-заступник міністра фінансів, доктор економічних наук Олександр Савченко, коментуючи норми проекту нового Податкового кодексу.

Через впровадження податку на землю і нерухомість відтік українського капіталу за кордон в золото, банківські депозити і нерухомість складатиме близько 1,5-2 млрд доларів, зменшення податків до бюджету і перерахування різним соціальним фондам - 0,5% ВВП, безробіття збільшиться на 2-3%, при цьому Україна втратить 2-3% зростання ВВП, прогнозує фінансист.

«На жаль, більше половини людей не зможе платити абсурдні, якщо вірити проекту Податкового кодексу, податки на землю - у них просто немає такого доходу. Нагадаю, що в Україні з моменту інвестування в землю до закінченню будівництва і введення в експлуатацію навіть котеджу проходить не менше чотири, а в середньому - п'ять-шість років», - пояснив О.Савченко.