ua en ru

ВМС США взяли на озброєння авіаносець нового типу

ВМС США взяли на озброєння авіаносець нового типу Фото: авіаносець

Gerald R. Ford присвячений 38-му президентові США

Військово-морські сили Сполучених Штатів Америки (ВМС США) взяли на озброєння атомний авіаносець нового типу Gerald R. Ford (CVN 78). Про це повідомили в прес-службі ВМС.

"ВМС США приймає поставку Gerald R. Ford, нашого першого новітнього авіаносця починаючи з 1975 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, авіаносець є провідним кораблем свого типу. Назва судна вшановує пам'ять 38-го президента США Джеральда Рудольфа Форда.

Так, завдяки більш обширній льотній палубі, можливості розміщення більшої кількості літаків (до 75), додатковій зброї і зберіганню авіаційного палива, а також електромагнітної катапульти, авіаносець зможе збільшити швидкість вильоту бойових літаків на одну третину в порівнянні з аналогами типу "Німіца".

Крім того, новий авіаносець генерує в три рази більше електроенергії і призначений для швидкого додавання нових можливостей по мірі надходження нових систем протягом передбачуваного 50-річного терміну служби.

Експлуатація корабля повинна початися в 2020 році, а до цього пройдуть всі необхідні випробування бойових та інженерних систем. Будівництво авіаносця було розпочато в 2014 році. Довжина корабля складає 337 м, найбільша ширина - 76 м.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВМФ США вирішив направити авіаносець USS Nimitz в якості третьої носія в західну частину Тихого океану, щоб збільшити тиск на Північну Корею.