ua en ru

Вкладення в елітну нерухомість Києва у жовтні сильно скоротилися

У жовтні на ринку купівлі-продажу елітної нерухомості зберігався попит на квартири, так і на заміські будинки, а ринок оренди показав значну перевагу інтересу до упорядкованим квартир у центральній частині міста

У жовтні на ринку купівлі-продажу елітної нерухомості зберігався попит на квартири, так і на заміські будинки, а ринок оренди показав значну перевагу інтересу до упорядкованим квартир у центральній частині міста.

Обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва у жовтні 2014 року склав $957 тис. або 12,35 млн грн, що в 4,3 рази менше, ніж у вересні-2014, повідомило агентство нерухомості АН Park Lane.

Згідно з повідомленням, частка транзакцій з елітною нерухомістю у столиці минулого місяця склала 1,5% у загальному обсязі жовтневих угод First Realty Group.

Обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва в жовтні, становив 624 тис. грн ($48 тис.). Частка угод в елітному сегменті посіла 4% усіх угод з оренди, укладених протягом місяця.

"У жовтні на ринку купівлі-продажу елітної нерухомості зберігався попит на квартири, так і на заміські будинки, а ринок оренди показав нам значну перевагу інтересу до упорядкованим квартир у центральній частині міста. Нежитлова нерухомість високої цінової категорії не користувалася попитом серед покупців та орендарів. Це говорить про те, що після активних серпня і вересня, питання облаштування і переїзду бізнесу відійшов на другий план і люди зайнялися традиційним вирішенням питання з житлом. Ймовірно, в найближчі місяці квартири будуть продовжувати формувати основу ринків продажу та оренди елітної нерухомості", - цитується в повідомленні генеральний директор АН Park Lane Вікторія Барабаш.

Кількість квартир і заміських будинків на ринку купівлі-продажу елітної нерухомості розподілилися в рівних частках. На ринку оренди елітної нерухомості квартири склали 90% орендованих об'єктів, заміські будинки зайняли частку 10%.

Найдорожчим об'єктом, проданим в жовтні, стала квартира без оздоблення площею 255 кв. м, розташована в новому клубному будинку в центральній частині Шевченківського району - 8 млн грн ($620 тис.).

Найбільш дорогими операціями з оренди в жовтні стали елітні апартаменти площею 200 кв. м у реконструйованому будинку в центрі Шевченківського району вартістю 64, 5 тис. грн на місяць; квартира площею 125 кв. м в сучасному житловому комплексі Голосіївського району за 52 тис. грн і заміський будинок площею 340 кв. м в Житомирському напрямку по ціні 39 тис. грн.

First Realty Group об'єднує АН "Благовіст" (створено в 1993 році, до середини жовтня 2014 року об'єднувало дев'ять філій в Києві, штат співробітників - понад 800 чол.) і АН Park Lane (створено у 2006 році, до середини жовтня 2014 року об'єднувало шість філій в столиці, штат співробітників - понад 520 осіб)

Джерело: Справа