ua en ru

Влада Венесуели заарештувала вісьмох колумбійців за звинуваченням у шпигунстві.

Влада Венесуели заарештувала вісьмох колумбійців, яких звинувачують у незаконному збиранні інформації про систему електропостачання країни. Слідчі конфіскували в заарештованих фотоапарат з кадрами електростанцій та інших елементів системи електропостачання, передає Associated Press.

За даними Міністерства юстиції Венесуели, шість колумбійців було затримано на заході країни, у штаті Барінас, а ще двоє - на півночі, в Арагуа.

Колумбійські ЗМІ повідомляють, що п'ятеро з восьми заарештованих колумбійців - бізнесмени, яким належить підприємство з виробництва морозива в Барінасі, а ще троє - це їхні співробітники.

Арешт колумбійців може ще більше загострити й без того непрості відносини між Каракасом і Боготою. Міністр закордонних справ Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що влада країни не намагатиметься зменшити суперечності з Колумбією до президентських виборів у цій державі, призначених на 30 травня 2010 р.

Президент Колумбії Альваро Урібе відзначив, що його уряд не зацікавлений у нормалізації стосунків з Венесуелою. Прокоментувати арешт своїх співгромадян у цій країні президент Урібе відмовився.