ua en ru

Влада Японії дозволила сертифікацію Boeing 787 Dreamliner з новим акумулятором

Після того, як Федеральне агентство цивільної авіації США (FAA) прийняло позитивне рішення з питання сертифікації Boeing 787 Dreamliner з новим акумулятором, авіаційна влада Японії пішла за прикладом американців. Офіційно про рішення японської влади, яке дозволить "Лайнеру мрії" відновити комерційні польоти, буде оголошено пізніше сьогодні. Про це повідомив міністр транспорту Японії Акіхіро Ота, передає Reuters.

Раніше Boeing приступив до заміни акумуляторів моделі на нові. Першими літаками, на яких була проведена заміна акумуляторів, стали літаки японських авіакомпаній All Nippon Airways і Japan Airlines.

6 квітня 2013 р. Boeing 787 Dreamliner завершив тестові польоти з допрацьованим літієво-іонним акумулятором. Тритижневі випробування пройшли відповідно до плану, повідомили тоді представники американського авіабудівного гіганта, у якого через технічні проблеми з батареями Dreamliner в середині січня 2013р. були припинені польоти всіх лайнерів цієї моделі.

Нагадаємо, польоти широкофюзеляжного двомоторного пасажирського літака Boeing 787 були припинені авіарегуляторамі Японії, Європи і США в середині січня 2013 р., після того як лайнер японської компанії ANA був змушений здійснити екстрену посадку через загоряння акумуляторних батарей. На даний момент в експлуатації світових авіакомпаній знаходиться 50 машин цього типу, жодна з яких не має права підніматися в небо, поки не буде доведено безпеку літієво-іонних батарей, які використовуються в моделі.

Літак Boeing 787 Dreamliner здійснив перший комерційний політ восени 2011 р. Ця подія відбулася на три роки пізніше, ніж планувалося, через низку виробничих затримок. Зазначимо, що загальна кількість замовлень на постачання Dreamliner перевищує 850 штук.

Читайте також: Завершено випробування Boeing 787 Dreamliner з допрацьованим акумулятором.