ua en ru

Владі вигідно сфабрикувати справу проти екс-голови Харківської ОДА Авакова, - прес-секретар Авакова

Прес-секретар Арсена Авакова Наталія Статівко заявила, що звинувачення в незаконному відчуженні земель державної власності в 2009 р., висунуті екс-голові Харківської ОДА, повністю абсурдні. Про це повідомляє персональний сайт Арсена Авакова.
"Глава області не підписує державні акти на землю - він за своїми посадовими обов'язками не має таких повноважень", - заявила Статівко.

Вона підкреслює, що "все це виглядає, як політично доцільна акція. Владі вигідно сфабрикувати хоч якусь справу проти Авакова саме сьогодні для ослаблення опозиції в Харкові, який став центром боротьби за демократію в Україні".

Раніше повідомлялося, що прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно посадовців за фактом незаконного відчуження земель державної власності в 2009 році. Державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю придбало право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, були підписані особисто колишнім головою облдержадміністрації Арсеном Аваковим.

Зазначимо, Аваков є членом ВО "Батьківщина" з 21 квітня 2010 і очолює Харківську обласну організацію партії. Раніше він був членом партії "Наша України" і був депутатом Харківської обласної ради V і VI скликань.