ua en ru

Влада України поділяє більшість позицій у висновках ради ЄС, - МЗС

Міністерство закордонних справ України заявляє, що прийняло до уваги висновки ради глав міністерств закордонних справ Євросоюзу, прийняті 10 лютого.

Міністерство закордонних справ України заявляє, що прийняло до уваги висновки ради глав міністерств закордонних справ Євросоюзу, прийняті 10 лютого. Про це на брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора в Брюсселі відбулося засідання ради ЄС. В Україні взяли до уваги висновки ради ЄС, прийняті 10 лютого. Ми відзначаємо збалансовану позицію ЄС, яка відображена в представлених висновках. Уряд України поділяє більшість підходів, зазначених у цих висновках", - заявив він.

Перебийніс зазначив, що українська сторона робитиме все для забезпечення мирного і демократичного вирішення ситуації".

У відповідь на позицію ради ЄС українська сторона підтверджує незмінність курсу на європейську інтеграцію.

"Україна в черговий раз підтверджує незмінність курсу на європейську інтеграцію. Ми вітаємо відкритість ЄС в напрямку досягнення такої амбітної мети як європейська інтеграція", - зазначив представник МЗС.

Перебийніс також повідомив, що сьогодні до Києва прибуває комісар ЄС Штефан Фюле, який проведе протягом двох днів низку зустрічей з керівництвом України та керівниками українських партій.

Нагадаємо, вчора, 10 лютого 2014 р. у Брюсселі відбулося засідання ради голів МЗС країн Євросоюзу, за підсумками якого, зокрема, було прийнято висновки щодо ситуації в Україні.

Серед іншого у висновках зазначається, що угода про асоціацію не є кінцевою метою у відносинах України і ЄС.

Також рада ЄС висловила готовність допомогти Україні вийти зі складної економічної ситуації.