ua en ru

Влада Туреччини провела антитерористичну операцію у Стамбулі

Влада Туреччини провела антитерористичну операцію у Стамбулі Фото: АТО у Стамбулі

У рейді за підтримки вертольотів брали участь близько 5 тис. поліцейських

У Туреччині антитерористичні підрозділи поліції у п'ятницю вранці провели масштабну операцію з пошуку і затримання бойовиків угрупування "Ісламська держава" і радикальних курдських угрупувань, повідомляє ВВС.

За даними місцевих ЗМІ, тільки у Стамбулі обшуки були проведені по більш ніж 100 адресам. У рейді за підтримки вертольотів взяли участь близько 5 тис. поліцейських.

В результаті одного з рейдів один чоловік був застрелений, подробиці інциденту не повідомляються.

Також наголошується, що в ніч на п'ятницю Туреччина завдала авіаударів по трьох об'єктах "Ісламської держави" в Сирії. Як повідомляє турецьке видання Hurriyet Daily News з посиланням на прес-службу прем'єр-міністра, три турецьких винищувачі F-16 злетіли з бази в провінції Діярбакир о 3:12 ранку і атакували два штаби "Ісламської держави" і один проміжний пункт всередині Сирії за допомогою керованих ракет від 3:40 до 3:53 ранку.

Як повідомлялося, 20 липня в турецькому місті Суруч на кордоні із Сирією стався потужний вибух, жертвами якого стали 32 людини, ще близько 100 отримали поранення.

Турецька влада заявила, що вибух здійснила смертниця, а організувало його угрупування "Ісламська держава". Як передбачається, метою вибуху були активісти молодіжних організацій, які мали намір вирушити у прикордонне місто Кобань на території Сирії, щоб взяти участь у його відновленні.

Нагадаємо, через два дні стало відомо, що в Туреччині двоє поліцейських були застрелені в результаті нападу в південно-східній частині міста Джейланпинар у провінції Шанлиурфа.