ua en ru

Влада США розблокувала банківський рахунок посольства Лівії у Вашингтоні на 13 млн дол

Влада США розблокувала банківський рахунок посольства Лівії у Вашингтоні. Кошти були раніше заморожені в рамках санкцій, введених проти уряду Муамара Каддафі, передає радіостанція "Маяк". Про це повідомила в середу на регулярному брифінгу для журналістів керівник прес-служби держдепартаменту США Вікторія Нуланд.

Вона сказала, що ліцензія на вивід даних грошових коштів з-під дії санкцій була видана відділом контролю за іноземними активами міністерства фінансів США.

Згідно з даними американських ЗМІ, на рахунку посольства - близько 13 млн дол. Контроль над роботою цієї дипмісії здійснює Перехідна національна рада Лівії.

Всього у фінансовій системі США були арештовані лівійські авуари на суму близько 32 млрд доларів, проте готівкові кошти становлять лише близько 10% з них. У міру зміцнення Перехідної національної ради США розглядатимуть подальші кроки з метою передачі йому додаткових коштів.

Нагадаємо, США вчора звернулися до ООН з проханням дозволити їм розморозити 1,5 млрд дол. лівійських активів. Проте ООН не досягла позитивного рішення з цього питання. Південна Африка, що спробувала стати посередником у конфлікті, заявляє, що хоче дочекатися директив Африканського союзу, який на даний момент не визнав керівництво повстанців представниками законної влади Лівії.

Зустріч Африканського союзу відбудеться в четвер.