ua en ru

Влада США закликала армію Єгипту проявляти стриманість і повагу до протестуючих

Влада США виступили із закликом до збройних сил (ЗС) Єгипту проявляти стриманість і повагу до протестуючих. З таким зверненням виступив державний секретар США Джон Керрі, передає Reuters.

"На цьому критичному відрізку шляху критично необхідно, щоб збройні сили і тимчасова адміністрація поважали права на мирний протест, включаючи триваючі сидячі акції. Це переломний для Єгипту момент", - йдеться в заяві глави американського зовнішньополітичного відомства.

Одночасно глава Пентагону Чак Хейгел здійснив телефонний дзвінок командувачу єгипетською армією Абдель Фаттаха аль-Сісі. Під час розмови Хейгел закликав свого єгипетського колегу не вдаватися до політичних арештів та насильства.

Читайте також: Євросоюз закликав звільнити Мурсі

"США вважають, що політичний процес в Єгипті повинен характеризуватися інклюзивних. Уряд не повинен проводити політичних арештів і затримань. Необхідно не допустити кровопролиття і вбивств", - наголошується в заяві міністерства оборони США.

До аналогічного заклику поважати права мирних демонстрантів приєднався і генсек Організації Об'єднаних Націй (ООН) Пан Гі Мун. Він засудив надмірне використання службами безпеки Єгипту сили, в результаті чого напередодні загинули, за офіційними даними, 65 осіб.