ua en ru

Влада США оштрафували ExxonMobil на 2 млн доларів за угоди з компанією"Роснефть"

Влада США оштрафували ExxonMobil на 2 млн доларів за угоди з компанією"Роснефть" Фото: ExxonMobil (wbur.org)

Нафтова компанія ExxonMobil порушила санкційний режим проти РФ

Департамент Сполучених Штатів Америки (США) з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США оштрафувало нафтову компанію ExxonMobil за угоди з компанією "Росснефть" на 2 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну США.

"Департамент Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США оцінив грошове покарання у розмірі 2 млн доларів проти ExxonMobil Corp. Ірвінг, штат Техас, включаючи його дочірні компанії в США ExxonMobil Development Co. і ExxonMobil Oil Corp. за порушення санкцій проти Російської Федерації (РФ), пов'язаних з подіями в Україні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, ExxonMobil порушила санкційний режим між 14 травня 2014 року та 23 травня 2014 року, підписавши 8 правових документів, пов'язаних з нафтогазовими проектами в Росії, з президентом компанії "Роснефть" Ігорем Сечіним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська нафтова компанія ExxonMobil просить уряд США дозволити їй відновити спільні проекти з "Роснефтью", припинені після введення в 2014 році Америкою санкцій проти Росії.