ua en ru

Влада Сирії відповідальна за хімічну атаку в квітні, - Організація із заборони хімзброї

Влада Сирії відповідальна за хімічну атаку в квітні, - Організація із заборони хімзброї Фото: війна в Сирії (unicef.org)

Дамаск і досі не виконує свої юридичні зобов'язання відповідно до Конвенції про хімічну зброю

Уряд Сирії несе відповідальність за хімічну атаку у Хан-Шейхуні 4 квітня. Про це свідчить доповідь Організації із заборони хімічної зброї.

"Факти показують підлий і дуже небезпечний випадок застосування хімічної зброї режимом Асада. Продовжуючи використовувати хімзброю, Дамаск, з огляду на неспроможність повністю знищити свою програму з хімзброї, як і раніше не виконує свої юридичні зобов'язання відповідно до Конвенції про хімічну зброю і резолюцією 2118 Ради Безпеки ООН", - підкреслюється у документі.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон і президент США Дональд Трамп у ході телефонної розмови у вівторок, 27 червня, домовилися діяти спільно в разі нової хімічної атаки в Сирії.

Так, 27 червня в Білому домі заявили, що режим Башара Асада готує в Сирії нову хімічну атаку.

"США зафіксували потенційні приготування режиму Асада до ще одного нападу із застосуванням хімічної зброї, яке може привести до масової загибелі мирних жителів, включаючи невинних дітей. Ці дії подібні до тих, що проводилися перед атакою із застосуванням хімічної зброї 4 квітня 2017 року", - наголошувалося у заяві.