ua en ru

Влада Швейцарії вимагає від банку Julius Baer надати дані про податкових ухильників із США

Влада Швейцарії вимагає від банку Julius Baer надати дані про податкових ухильників із США, які повинні були бути передані американській стороні. Раніше сьогодні представники банку повідомили, що майже закінчили роботу над складанням списку вкладників - громадян Сполучених Штатів, передає Reuters. При цьому в кредитній установі відмовилися повідомити, скільки американців тримали свої кошти в Julius Baer.

Нагадаємо, влада США розслідує діяльність близько десятка швейцарських банків за підозрою в організації допомоги відходу від податків для ряду американських громадян.

Наразі Вашингтон і Берн завершують узгодження документа, покликаного нормалізувати подвійне оподаткування. Угода передбачатиме розкриття швейцарською стороною імен американців, у яких є рахунки в місцевих банках.

Найбільш гучний на даний момент конфлікт між США і швейцарським банком мав місце у 2008-2009 рр., коли Вашингтон переслідував найбільший банк Швейцарії UBS. Щоб продовжити вести бізнес в Сполучених Штатах банк заплатив штраф у розмірі 780 млн дол.

Читайте також: Лідери країн ЄС мають намір знищити банківську таємницю