ua en ru

Влада РФ сприяють викраденню українських дітей, - омбудсмен

Влади Російської Федерації покривають і сприяють викрадення українських дітей.

Влади Російської Федерації покривають і сприяють викрадення українських дітей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської.

"Як повідомлялося вчора, озброєні представники так званої ЛНР з лікарень міста Луганська примусово вивезли 8 дітей-інвалідів, які мають важкий стан здоров'я. Вночі діти були доставлені в лікарню Донецька Ростовської області", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі омбудсмена заявили, що особливо обурює той факт, що озброєні представники ЛНР облаштували блокпост в дитячої лікарні і перешкоджають доступу дітей до українського консула.

"Це, власне, не дивно, оскільки частина з них насправді є громадянами Російської Федерації", - повідомили в прес-службі.

У повідомленні також зазначається, що спроби змусити російських колег до рішучих дій з метою повернення дітей в Україну поки залишаються безуспішними.

"У разі неприйняття органами влади Росії невідкладних заходів з метою повернення дітей в Україну, їх бездіяльність в черговий раз підтвердить повне сприяння органами влади Росії викрадення українських дітей та розпалювання конфлікту на Сході України", - додали в прес-службі омбудсмена.

Нагадаємо, вчора прес-служба омбудсмена повідомляла про викрадення представниками самопроголошеної "Луганської народної республіки" з лікарень Луганська в Росію 7 українських дітей-інвалідів.