ua en ru

Влада РФ має намір включити 3 українські громадські організації в список небажаних

Влада РФ має намір включити 3 українські громадські організації в список небажаних Фото: Костянтин Косачов

Мова йде про Всесвітній конгрес українців, Українську всесвітню координаційну раду і Кримську польову місію з прав людини

Влада Російської Федерації (РФ) має намір включити 3 українські громадські організації в список небажаних. Мова йде про Всесвітній конгрес українців, Українську всесвітню координаційну раду і Кримську польову місію з прав людини, заявив голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов, передає РИА-Новости.

"По чотирьом організаціям з "стоп-листа" відповідні структури збирають і аналізують інформацію на предмет, чи становлять вони небезпеку для конституційного ладу РФ", - заявив він.


Наголошується, що мова йде про трьох українських організаціях і однієї міжнародної.

Він також додав, що "робота з моніторингу діяльності НКО щодо їх можливої загрози конституційному ладу і безпеки Росії ведеться відносно цілого ряду організацій, що не увійшли до "стоп-лист".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура Росії визнала небажаною діяльність на території РФ двох іноземних неурядових організацій, які фінансуються Джорджем Соросом.